Vacature Weekendvrijwilliger

Weekendvrijwilliger in Ouddorp

Te gast Verblijf en kosten

Weekendvrijwilliger

Dankzij de weekendvrijwilligers bieden we onze gasten rust en continuïteit op zaterdag en zondag.

Een ideale vrijwilligersfunctie voor echtparen die bereid zijn om 1-2 dagen als gastheer/vrouw te dienen. Er is slaapgelegenheid om over te blijven. Ook als je op grotere afstand woont van Ouddorp, kun je op deze manier iets betekenen voor de gasten van de Oase. De gastheer/vrouw is eerste aanspreekpunt voor de gasten. Eens per maand ben je beschikbaar voor (een deel van) een weekend.

In vertrouwen
Als vrijwilliger kom je naar de Oase om je werk te doen. Maar of je nu gastheer bent of voor technisch onderhoud komt: je komt in aanraking met de gasten. Dat kan bijzondere momenten opleveren. Een onverwacht gesprek van hart tot hart. Een ontboezeming in vertrouwen. Een emotionele ontlading. Wat is het dan belangrijk dat je daar integer en discreet mee omgaat!

Wat u meebrengt
Je hoeft geen specifieke opleiding te hebben. Al volg je wel een startcursus en ben je bereid tot bijscholing. Belangrijk is dat je komt zoals je bent. Met oprechte aandacht. Met jouw inzet - op welk gebied dan ook - waaruit naastenliefde blijkt.

Identiteit
Als vrijwilliger behoor je tot één van de reformatorische kerkgenootschappen. Juist daardoor voelen onze gasten zich thuis: ze delen dezelfde identiteit met elkaar en met de vrijwilligers. Hun levensvragen worden begrepen.

Afspraken
Je directe aanspreekpunt binnen de Oase is de vrijwilligerscoördinator. Samen maak je afspraken over het vrijwilligerswerk dat je doet en over je beschikbaarheid. Jouw werk is (behalve onbetaalbaar) in principe onbetaald. We maken heldere afspraken over je inzet, die we vastleggen in een vrijwilligersovereenkomst. Deze voorziet ook in een vergoedingsregeling voor onkosten.

Keukenvrijwilliger

Elke dag staat er een warme maaltijd op tafel. Een traktatie voor de gasten.

Vrijwilliger huishoudelijke werkzaamheden

Een schone omgeving is een voorwaarde voor een aangenaam verblijf in de Oase.

Gastheer / Gastvrouw

Elke dag is er een gastheer/vrouw aanwezig in de Oase. U bent het eerste aanspreekpunt voor de gasten. Zo bewaakt u het dagprogramma, begeleidt u groepsactiviteiten en regelt u praktische zaken. Daarbij bent u er helemaal voor de gasten. Begeleidend, luisterend, oplettend.


De Oase is een diaconaal gastenhuis in Ouddorp met een reformatorische identiteit. Voor gasten die uit balans zijn geraakt en toe zijn aan een rustperiode om te herstellen.Functie:weekendvrijwilliger
Startdatum:14-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting De Oase via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Ouddorpkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de ouddorpkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures ouddorp
  2. Weekendvrijwilliger Stichting De Oase 14-04-2024

Bekijk ook andere vacatures